HTML

látogató számláló

Friss kommentok

  • Ziebi: Szia, most találtam a blogra, és nagyon mosolygok, mintha mi lennénk pepitában. Nálunk: biológus, ... (2013.08.18. 20:15) az amerikaiak KEDVESEK
  • M+M: molly: Szia Ditke, köszönöm a tanácsot, ha lehet és adsz egy e-mail címet, kérdeznék még pár dolgot, ha... (2011.09.21. 00:04) extrém időjárás vol. 3.
  • isolde: Ó, én is nagyon szeretem őket, Amszterdamban voltam pár éve koncerten, nagyon jók élőben (is). (2011.06.25. 19:22) The sprawl
  • Zs. Orsi: beirtam az alberletkeresest a blogomba. ha van idod nezd meg. hatha segit nektek is a jovoben... ... (2011.06.12. 19:06) Feljegyzések az Old Spanish Trail-ről
  • Hella1975: A throw-val már itt a UK-ben is találkoztam. :) (2011.04.30. 22:57) Furcsa amerikai nyelv c. rovatunk

Linkblog

2011.01.30. 22:01 M+M

Galveston

Már hetek óta készülünk felrakni a galvestoni kirándulás képeit. A városka egy 32 mérföld hosszú és két és fél mérföld széles szigeten van a szárazföldhöz közel, a Mexikói Öböl szélén. Értelemszerűen 32 mérföldnyi homokos stranddal rendelkezik, és itt található a világ leghosszabb egybefüggő sétánya (kb. 10 mérföld). Az "óváros" tele van régi, nagyon szép épülettel és villával.

Így télen nagyon különös hangulata volt a tengerpartnak, de leginkább a sziget csücskének, ahol az országút egyszer csak véget ér. Az itt található szoroson nagy tartályhajók járnak. Körben nagy, üres területek, különös, magányos épületek álldogálnak.

Érdekesség, hogy 1865-ben itt kiáltották ki a rabszolgaság eltörlését, valamint az 1900-as Nagy Vihart az amerikai történelem legnagyobb természeti katasztrófájának tartják (hatezer halott), amely után az egész várost 5 méterrel megemelték a víz ellen.

Nagyon tetszett a város hangulata. Itt van néhány kép, előbb a sziget vége és a part, aztán a régi házak:

Piramis, benne akváriummal

Kísérteties épületek a semmi szélén

A sziget csücske: vége az útnak.

Az óriási üres terület ellenére a cölöpház-lakópark a magányos vasbeton háztömb árnyékában épül.

"Az ember végül homokos, szomorú, vizes síkra ér"

Nyílegyenes országút a parton és a világ leghosszabb "járdája".

Móló

Katika kagylókat szedeget.

Szólj hozzá!

Címkék: kirándulás


A bejegyzés trackback címe:

https://houstory.blog.hu/api/trackback/id/tr92626377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása